top of page

De eerste man, de laatste man en alles wat er tussen kwam

'De eerste man, de laatste man en alles wat er tussen kwam' is mijn grootste en meest uitgebreide project tot de dag van vandaag. Het boek ontstond tijdens mijn master in ´Beeldverhaal´. Voor de eerste keer in mijn leven werkte ik een geheel jaar aan één project.

Wat betekent het om een man te zijn? Is mannelijkheid een abstract begrip? Hoe staat de man in onze huidige maatschappij?

‘De eerste man, de laatste man en alles wat ertussen kwam’, is een project dat ontstond uit een handvol soortgelijke vragen. Het leven van de man wordt van geboorte tot dood in beeld gebracht en de lezer wordt uitgenodigd om een eigen interpretatie te projecteren op deze levensloop. Uitgaande van observaties, persoonlijke ervaringen en de wereld om me heen tracht ik een aantal interessante, bizarre of tragikomische situaties uit te vergroten. Mijn doel is om samen met de lezer op zoek te gaan naar antwoorden.

Naast het begrip ‘mannelijkheid’ probeer ik in dit boek ook het narratief binnen het beeldverhaal aan de orde te stellen. Wat is een boek? Hoe brengt men een verhaal in beeld? Wat is de rol van de lezer in een narratief? Dit project is een open dialoog en denkoefening.

bottom of page